Domingo, 2/10/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mos të të tronditi të pavlefshmet, se e gjithë jeta në përgjithësi është e pa vlerë

Mos të të tronditi të pavlefshmet, se e gjithë jeta në përgjithësi është e pa vlerë

luani“Mos të të tronditi të pavlefshmet, se e gjithë jeta në përgjithësi është e pa vlerë”

E hodhën Sejjdi Kutbin në thonjtë e luanit, mirëpo deshi Allahu dhe e shpëtoi nga kjo. E pyetën: “Për cfarë mendoje kur u gjende përpara Luanit?! “Tha: “Mendoja mbi pështymën e tij, a është e pastër apo jo dhe cfarë thonë dijetarët për këtë (që të di se kur të a jam në gjendje të pastër apo jo kur të vdes).”

Allahun përkujtova, edhe në momentin më të vështirë
Mbeta trim i paluhatshëm, ndonëse s`më linin të lirë
Harrova të gjithë kënaqësitë tërheqëse në këtë botë
Në ditën e luftës së rëndë, për hir të Allahut Fuqiplotë

Allahu (xh.sh) i dallon disa shokë të të Dërguarit (s.a.w.s) nga të tjerët sipas qëllimeve të tyre, dhe tha:

Pati prej jush që e deshën këtë jetë (ata u ngutën pas presë) e pati prej jush që e deshtën botën tjetër. (Kur`an 3:152).

(Visited 91 times, 1 visits today)