Domingo, 10/12/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Mos shko te ata

Mos shko te ata

Është pyetur i Dërguari i Allahut, sal-lallahu alejhi ve sel-lem rreth parashikimit të fatit dhe shkuarjes te magjistarët (falltorët), ka thënë: “Mos shko te ata.”

Është pyetur i Dërguari i Allahut, sal-lallahu alejhi ve sel-lem për “parashikimin e së keqes”, dhe ka thënë: “Ajo është diçka që ndjejnë në zemrat e tyre, mirëpo kjo kurrsesi mos t`i largojë.”

Është pyetur i Dërguari i Allahut, sal-lallahu alejhi ve sel-lem për ata që parashikojnë të ardhmen me vizatime nëpër tokë. Ka thënë: “Njëri prej pejgamberëve e ka bërë këtë, pra, cili parashikim është i njëjtë sikur e atij, atëherë e ka qëlluar.” [Ahmedi në një hadith tjetër, nr.23253]

I Dërguari i Allahut, sal-lallahu alejhi ve sel-lem sërish është pyetur rreth magjistarëve. Ka thënë: “Ata nuk dine asgjë.” I thanë: “Ata me të vërtetë nganjëherë e qëllojnë të vërtetën,” ndërsa i Dërguari i Allahut, sal-lallahu alejhi ve sel-lem ka thënë: “Ata të vërtetë, xhini e vjedh dhe e pëshpërit në veshin e të dashurve të tij dhe me të i përzier qindra gënjeshtra.” (Mutefekun alejhi) [Buhariu, 10/185]

@include "";