Segunda-feira, 23/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mos shikoni vetëm me syrin tuaj por shikoni me mendjet e juaja

Mos shikoni vetëm me syrin tuaj por shikoni me mendjet e juaja

Mos shikoni vetëm me syrin tuaj por shikoni me mendjet e juaja.


La qenin e tij për të ruajtur foshnjen dhe vet shkoi për gjueti.
Kur u kthye e gjeti qenin duke lehur para shtepisë e dhëmbët e tij ishin me njolla gjaku.
Mendoi ashtu si të gjithë ne mendojmë, mendoi se qeni e ka hëngër foshnjën!!
I natosur ngriti pushkëne tij dhe e vrau qenin, më pas hyri me të shpejtë në shtëpi për të parë mbetjet e foshnjës.

Por ai gjeti në shtëpi ujkun të zhytur në gjakun e tij ndërsa fëmijën nuk e kishe prekur asgjë e keqe.
Imagjinojeni ndjenjën e fajit e cila e mbuloi dhe e shoqëroi keqardhja gjithë jetën e tij.
Sa shpirtëra janë vrarë padrejtësisht, sa prej ndjenjave kanë vdekur prej mendimit të keq dhe sa prej lidhjeve janë ndërprerë për shkak të gabimeve të kryera.
Mos shikoni vetëm me syrin tuaj por shikoni me mendjet e juaja.

Njiheni realitetin së pari dhe mos u nxitoni në gjykim për qështjet vetëm në shikim të parë.
Njiheni të vërtetën së pari para se të bini në gabime për të cilat bëheni pishman gjithë jetën
tuaj.

Përktheu: Merita Rexha.

(Visited 121 times, 1 visits today)