Domingo, 22/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mos negilzho te agjërosh nesër

Mos negilzho te agjërosh nesër

Mos negilzho te agjërosh nesër. Nesër është dita e Ashuraswë, dita e dhjetë e muajit Muharrem. Në një hadith që e transmeton Muslimi shënohet se Pejgamberi a.s kur është pyetur ka thënë se agjërimi në këtë ditë shlyen mëkatet e vitit që shkoi.

Është e pëlqyeshme që dita e ashurasë të shoqërohet me një ditë tjetër agjërimi nëse është e mundur. Mos ia lejo vetes të bëhet shkak diçka e vogël e kësaj bote për të humbur sevapin e madh dhe kënaqësinë e Krijuesit duke agjëruar ditën e Ashurasë nesër. Mustafa Terniqi

(Visited 114 times, 1 visits today)