Quarta-feira’, 27/9/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Mos merrni frymë në enë dhe mos fryeni në të

Mos merrni frymë në enë dhe mos fryeni në të

Shendetesi!
Thotë Pejgamberi salallahu alejhi ve selem: “Mos merrni frymë në enë dhe mos fryeni në të “(Transmeton Ebu Davudi)
Shumë njerëz habiten kur e dëgjojnë këtë hadith, por dëgjoni zbulumin e ri ku thuhet se:
Në trupin e njeriut gjegjësisht në fyt qëndron një lloj bakterje shoqëruese e cila edhe pse është bakterje ndihmon trupin për mbrojtje nga disa sëmundje.
Kur njeriu fryen mbi ushqim apo pije, bakterja del me fryerje dhe në kontakt me ajrin e nxehtë të ushqimit dhe pijes shëndrohet në bakterje kancerogjene. Kështu si e dëmshme përfundon në ushqim apo pije dhe përmes saj kthehet pësëri në organizëm,por këtë herë jo si mik por si armik.
Subhanallah Muhamedi alejhi selam para 1400 viteve tregon për një gjë të tillë.
I Lartësuar qoftë Allahu që ka bërë shembuj të shumtë logjik për njerëzit që kuptojnë!!!
Përgaditi dhe përktheu: Hoxhë Senad Ramadani