Domingo, 27/9/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mos i vepro pesë gjëra, sepse do t’i dëgjosh pesë të tjera

Mos i vepro pesë gjëra, sepse do t’i dëgjosh pesë të tjera

Mos i vepro pesë gjëra, sepse do t’i dëgjosh pesë të tjera:
1. Mos u përzi në gjëra që nuk të takojnë, sepse do të dëgjosh fjalë që nuk të pëlqejnë .
2. Mos e lavdëro atë që i ka hyrë vetja në qejf, sepse do të dëgjosh nga ai fjalë përçmuese.
3. Mos e këshillo atë që të nënvlerëson, sepse do të dëgjosh nga ai fjalë ofenduese.
4. Mos i fol dy vetave që janë duke u kacafytur, sepse do t’i hidhërosh dhe do të bëjnë të tretin e tyre.
5. Mos ia përkujto gruas kur është e hidhëruar të mirat që i ke bërë, sepse do të dëgjosh nga ajo mohimin e tyre.
Aid el-Karni

 

(Visited 566 times, 1 visits today)
Top