Terça-feira, 20/4/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mos ha ushqim të nxehtë

Mos ha ushqim të nxehtë

Mos ha ushqim të nxehtë !

Një studimi, ibotuar në revistën “The Oncology Lancet” zbuloi se pirja e çajitshumë të nxehtë mund të shkaktojë kancer esofageal. Pra, ushqimi dhe pijet e nxehta ndikojnë seriozisht nëshëndetin e njeriut, dhe ky studim është maja e ajsbergut të studimeveshkencore që konfirmojnë se ftohja e ushqimit përpara se të hahet është veprimi mirë, por kjo nuk do t thotë se ushqimi duhet të ftohet derisa të afrohetafër ngrirjes, por preferohet të hahet dhe të pihet temperaturë të moderuar -konstante. 

Në anën tjetër transmetohet nga Ibni Omeri r.a. sePejgamberi a.s. ka thënë: “Ftohne ushqimin, sepse nuk ka bereqet nënxehtësi” 
Shtrohet pyetja: Kush e mësoi Pejgamberin a.s. para14 shekujve se ushqimi i nxehtë parqet rrezik potencial???!!!!

Nga arabishtja:Jusuf Zimeri

(Visited 174 times, 1 visits today)
Top