Domingo, 10/12/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Mos e mbaj globin mbi kokë

Mos e mbaj globin mbi kokë

”Mos e mbaj globin mbi kokë”

Nëse dëshiron të jesh një prej atyre që bën jetë serioze, përballoj ditët e kësaj dunia – qofshin të ëmbla apo të hidhura – me trimëri të rrallë durimi, e mos të të mundin ata që nuk i kuptuan qëllimet e kësaj jete, e as mos fut veten në hallk të ngushtë hekuri që t’i kënaqësh armiqtë.

Bëhu më i fortë e më i guximshëm se ngjarjet, më i fuqishëm se erërat e kohës, dhe më i qëndrueshëm se shekujt.

” Eshtë e sigurt se njerëzit më lakmues për të jetuar, ti ke për të gjetur ata ” (Kur’an 2:96).

Kurse ata që kurrsesi s’pranojnë, janë gjithmonë nën kujdesin e Allahut [xh.sh.], dhe të sigurtë në premtimin e Tij.

”Andaj u dhuroi qetësimin dhe së shpejti i shpërbleu me një fitore”
(Kur’an 48:18).

[Mos u Trishto- Aid el Karni].

@include "";