Quarta-feira’, 22/9/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mos e harro këtë lutje gjatë këtyre netëve

Mos e harro këtë lutje gjatë këtyre netëve

 

Mos e harro këtë lutje gjatë këtyre netëve

Tashmë ndodhemi në dhjetë ditët e fundit te Ramazanit, ku duhet të shtojmë adhurimet dhe punët e mira, pasi këto ditë janë myzhde për muslimanët. Në këto ditë bie edhe nata e bekuar e Kadrit në të cilin Allahu xh.sh ua pranon lutjet besimtarëve të cilët i luten Allahu të Madhëruar.

Aishe r.a. e ka pyet Muhammedin a.s. duke i thënë: O i dërguari Allahut, nëse e përjetoj natën e Kadrit, çfarë duaje (lutje) duhet të them!? Muhammedi a.s. i thotë: O Aishe,Thuaj: Allahumme inneke afuwun Kerimun, tuhibul afwe, fa’fu anni. d.m.th: O Zoti im! Ti je falës i Madhe, e do faljen më fal mua.

(Visited 455 times, 1 visits today)
Tags:
Top