Domingo, 28/2/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

MOS E GODIT FYTYREN E ASKUJT…

MOS E GODIT FYTYREN E ASKUJT…

MOS E GODIT FYTYREN E ASKUJT…

Kete qe po e shohim ne kete foto eshte damaret,kapilaret e shumta te gjakut qe gjenden ne ftyrat tona! Subhanallah!
Rrahja dhe goditja në fytyrë dhe në kokë në kohën e injorancës ishte një praktikë e përhapur dhe konsiderohej një çështje e zakonshme, kur njeriu ndëshkonte shërbëtorin apo skllavin duke e goditur në kokën e tij.

Mirëpo, Pejgamberi yne mëshirues ndaloi një praktikë të tillë për shkak të dëmeve.
“Kur dikush prej jush të godet le t’i ikë fytyrës” Hadithin e transmetojnë Buhariu (nr. 2420) dhe Muslimi (nr. 2612) prej hadithit të Ebu Hurejres.

Kini kujdes nga goditja e fëmijëve tuaj në fytyrë. Shkencëtarët kanë vërtetuar se goditja në fytyrë paraqet rreziqe të mëdha. Ndoshta mund të habitemi kur mësojmë se profeti ynë e ka ndaluar fuqishëm këtë gjë…

Një studim i ri pohon se hulumtuesit amerikanë deklarojnë se goditja e përsëritur në kokë dhe në fytyrë mund të shkaktojë sëmundje neurologjike si sëmundja e Alzheimerit, që ia humb trurit funksionin.
Prandaj,mos gaboni me i goditur te dashurit e juaj ne fytyre,as grate apo femijet tuaj.Kjo gje eshte rreptesishte e ndaluar me islam.

(Visited 105 times, 1 visits today)
Top