Domingo, 25/10/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Moringa,njihuni me vetitë mjekuese të saj

Moringa,njihuni me vetitë mjekuese të saj

Vetitë e moringës:
Moringa njihet gjithashtu si pema e jetës dhe është pjesë e mjekësisë tradicionale të Indisë, Ayurveda. Ai është vendas në Indi, Afganistan dhe Pakistan, por falë pronave të jashtëzakonshme, është bërë kaq popullor saqë tani është kultivuar në shumë pjesë të tjera të botës.
1. Lehtëson artritin
Ajo kontribuon në uljen e inflamacionit falë komponentëve të saj anti-inflamator. Përveç kësaj, ajo përmban minerale të tilla si magnez, hekur, bakër, kalium ose kalcium që ndihmojnë në forcimin e sistemit lokomotor duke shmangur sëmundjet në të ardhmen.
2. Mbrojtja kundër kancerit
Klinikisht, është vërejtur se ekstrakti nga gjethet e moringës pengon përhapjen e qelizave të kancerit sepse përmban izotiocianat benzil. Shumë studime kanë treguar se ky kompleks kimik ka aftësi kimoprotektive kundër kancerit. Gjithashtu ndihmon njerëzit që janë duke u nënshtruar kimioterapisë, sepse forcimi i qelizave të tyre ndihmon në trajtimit të kancerit.
3. Kolesteroli i Ulët
Në një studim të kafshëve, u vërejt se efektet e moringës mund të krahasoheshin me simvastatin në uljen e kolesterolit; Sipas Journal of Ethnopharmacology.
4. Dhimbje koke
Në mjekësinë tradicionale indiane, gjethet përdoren për të zvogëluar ose eliminuar dhimbje koke, dhe migrenë për shkak të veprimit të saj anti-inflamator. Në përgjithësi, ajo ka një veprim analgjezik që lehtëson dhimbjen.
5. Presion të lartë
Komponentët e saj veprojnë si hipnotizues, duke e bërë atë shumë të dobishëm për njerëzit që vuajnë nga presioni i lartë i gjakut.
6. Për stomakun
Ka efekte anti-ulçere kështu që rekomandohet për rastet e ulçerave të stomakut. Ky veprim mbrojtës është gjithashtu i dobishëm për rastet e acidit të stomakut.
7. Mbron mëlçinë
Rekomandohet shumë për të parandaluar sëmundjen e mëlçisë ose për ata që dëshirojnë të rimarrin shëndetin e këtij organi.
8. Kundër anemisë
Moringa përmban shumë lëndë ushqyese që parandalojnë ose luftojnë anemi. Ajo është e ngarkuar me proteina, vitamina dhe minerale

(Visited 178 times, 1 visits today)
Top