Domingo, 29/11/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Morbiditeti vs Mortaliteti

Morbiditeti vs Mortaliteti

12552726_1681383802091185_2906240712408771478_n.png

Morbiditeti vs Mortaliteti

Morbiditeti eshte gjendja jo e mire shendetesore e nje personi. Vlereson incidencen e nje semundje pergjate nje popullate dhe / ose zone gjeografike per nje vit te caktuar. Mortaliteti, eshte nje fjale tjeter per vdekjen. Te dy keto koncepte perdoren se bashku per te kalkuluar prevalencen e nje semundje dhe sa jane shancet qe semundja te jete vdekjeprurese ne seksione te ndryshme demografike te nje popullate.

Burimi : Doctor Besi Medical Information

(Visited 681 times, 1 visits today)
Top