Quinta-feira, 29/10/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Morali i pejgamberëve!

Morali i pejgamberëve!

Morali i pejgamberëve!

Allahu, xhele ue ala, ka thënë; فَانْطَلَقَا حَتَّىٰ إِذَا رَكِبَا فِي السَّفِينَةِ خَرَقَهَا ۖ قَالَ أَخَرَقْتَهَا لِتُغْرِقَ أَهْلَهَا لَقَدْ جِئْتَ شَيْئًا إِمْرًا ” E ata të dy shkuan duke ecur) deri kur hipën në anije, ai (i dishmi) e shqeu atë. Ai (Musai) tha: “A e shqeve që ti fundosësh udhëtarët e saj, vërtet bëre një punë të hatashme?” (Kehf; 71). Musai, alejhi selam, tha; që t’i fundosësh udhëtarët e anijes, e nuk tha që të na fundosësh, pra nuk e ceki as vetën e as shokun e tij edhe pse edhe këta ishin në të njejtën anije. Ky pra është morali i lartë i pejgamberëve të Allahut, alejhimu selam. Kujdesen dhe preokupohen më shumë për të tjerët (brengat e tyre, etj) sesa për veten e tyre. Përkthim

(Visited 102 times, 1 visits today)
Top