Domingo, 22/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Molisja e njeriut

Molisja e njeriut

Pyetje: A mund të ndodhë që një person të ndjej molisje? Në këtë rast si duhet të trajtohet kjo molisje?

Përgjigje: Po, sigurisht. Njeriu nuk mund të mbajnë gjithmonë të njëjtin nivel në aktivitete, adhurim dhe studim. Duhet të jetë ajo që është përmendur në hadith e Handhalahs:

“Ndaje kohën tënde.

Njeriu duhet megjithatë të jetë i vendosur dhe të shfrytëzojë molisjen e tij për tu forcuar për të ardhmen. Ai nuk duhet të lë molisjen që ta shpie në një tjetër molisje. Për më tepër, është e pamundur që njeriu të mbaj të njëjtit nivel serioz gjatë gjithë kohës. Ai duhet ta pushojë trupin, mendjen dhe të menduarit.

Molisja e njeriut

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: el-Lika esh-Shehri (78 A) /perlatmuslimane/

(Visited 423 times, 1 visits today)