Domingo, 1/10/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Mjete shtëpiake për zbutjen dhe largimin e dhembjes së dhëmbit

Mjete shtëpiake për zbutjen dhe largimin e dhembjes së dhëmbit

Në qoftë se ke dhimbje të dhëmbit, është mirë që të konsultohesh me dentistin para se gjendja të përkeqësohet. Dhe gjithashtu mund të provosh këto mjekime shtëpiake.

  • Biber dhe Krip – kripa e përzier me biber mund të përdoret kur dhëmbi bëhet senzitiv, pasi që të dyja kanë përbërës antibakterial dhe anti-inflamator.

– Përziej sasinë e njejtë të kripës dhe biberit dhe disa pika ujë në mënyrë që të formohet një pastë.

– Vendose pastën në dhëmbin që dhemb për disa minuta.

– Bëje këtë për disa ditë.

  • Hudhër – edhe hudhra gjithashtu mund të përdorët për largimin e dhimbjes së dhëmbit. Ajo posedon antibiotik dhe disa materie medicinale, dhe mund të jetë shumë efektive në largimin e dhimbjes.tooth_ache

– Një thelb hudhre të shtypur, apo hudhër pluhur, me kripë tryeze, apo me krip të zezë, dhe vendose në dhëmbin që ankon në mënyrë që të lehtësohet dhimbja. Në qoftë se preferon, mund ti hash 1 apo 2 thelb të hudhrës.

– Përsërite këtë trajtim për disa ditë.

  • Qepa – ka përbërje antiseptike dhe antimikrobiale, të cilat e kontrollojnë dhimbjen e dhëmbit.

– Posa të filloj të shfaqet dhimbja, përtyp qepë të papërpunuar për disa minuta në mëyrë që ta largosh dhimbjen.

– Në qoftë se nuk mund ta shtypësh, atëherë vendose atë në dhëmb.

  • Asafetida – problemet dentare si dhimbja e dhëmbit apo gjakderdhja mund të trajtohen në shtëpi me anë të përdorimit të asafetidës.

– shtoni një majë ose një e gjysmë lugë çaji të asafetidës pluhur në dy lugë qaji lëng limoni dhe pastaj ngrohe atë. Përdor pambuk për ta vendosur atë tek dhëmbi. Ujë të nxehtë të kriposur

– një gotë me ujë të kriposur mund të ndihmojë largimin e dhimbjes së dhëmbit. Përziej gjysmë luge me krip në një gotë me ujë të nxehtë dhe përdore duke e shpërlarë gojën me të.

  • Fletë Guave – fletët e guavës së freskët mund të ndihmojnë në largimin e dhimbjes.

– Vendosi 4 apo 5 fletë në ujë dhe zieji ato. Pasi të zihen duhet të freskohen dhe pastaj me atë ujë duhet të shpërlahet goja.

  • Ekstrakti Vanilje – kjo gjithashtu është një ndihmesë në ndaljen e dhimbjes. Gjithashtu ka efekte qetësuese.

– Zhyte një copë pambuku në ekstrakt dhe pastaj vendose në dhëmb.

– Përsërite këtë disa herë në ditë derisa të ndalet dhimbja.

  • Kubëza të akullit – akulli ndihmon në pirjen e nervit.

– Mbështjelle një copëz akulli me një copëz rrobe. Vendose në faqe tek dhëmbi për disa minuta.

  • Çaj mente – gjithashtu ndihmon në zbutjen e dhimbjes.

– Vendose një lugë çaji me mentë në një gotë me ujë të vluar, dhe prit për 20 minuta. Pasi të freskohet çaji, përdore atë për të shpërlarë gojën.

  • Ilaç kolli – ky ilaç përmban anestezion e cila ndihmon në ndaljen e dhimbjes.

– Vendos një pikë apo dy tek dhëmbi.