Terça-feira, 25/6/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjeku profesionist ndjek këto hapa kur trajton një sëmundjeMjeku profesionist ndjek këto hapa kur trajton një sëmundje

Mjeku profesionist ndjek këto hapa kur trajton një sëmundje:

1. Përcakton dhe klasifikon llojin e sëmundjes.

2. Kërkon prejardhjen dhe shkaktarin e saj.

3. Studion gjendjen trupore të të sëmurit: a është trupi i të sëmurit aq i fortë sa ta mposhtë vetë sëmundjen? Nëse është kështu, atëherë mjeku nuk jep ilaçe.

4. Sheh gjendjen dhe temperamentin (trupor) e të sëmurit.

5. Përcakton ndryshimet në gjendjen e pacientit.

6. Përcakton moshën e të sëmurit.

7. Heton shprehitë dhe zakonet e të sëmurit.

8. Merr parasysh efektet stinore.

9. Merr parasysh vendorigjinën e të sëmurit.

10. Shqyrton kushtet atmosferike në vendin ku jeton i sëmuri.

11. Kërkon ilaçin e duhur.

12. Përcakton efektin e ilaçit dhe dozën e nevojshme të tij.

13. Qëllimi i mjekut nuk duhet të jetë vetëm kurimi i sëmundjes, por edhe parandalimi i ndonjë pasoje, që mund të jetë më e rëndë

(Visited 14 times, 1 visits today)
Top