Terça-feira, 6/12/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Mjekohu me Kuranin Famélarté!

Mjekohu me Kuranin Famélarté!

Kurani mjekohu

Mjekohu me Kuranin Famélarté!

Si te sherohemi nga sihri. Hasedi. Msyshi dhe prekja e cytja e shejtaneve duke mos shku te ndonje hoxhe por duke bere vet rukje me qellim ruajtjen e tevekulit dhe hyrjen ne xhenet pa llogari sikurse hadithi qe ka ardh nee lidhje me ata qe nuk kerkojn me ju bo rukje dikush hyn ne xhenet pa llogari.

Rregullat e sherimit:
1. Ndegjimi i ajeteve te rukjes 3here brenda dites me nddgjuese ne vesh.
2. Ndegjimi i ajetul Kursis shpesh por ne dy periudha ne mengjes dhe mbremje psh.
3. Berja e dhikrit mbremjes dhe mengjesit me rregull.
4. Leximi i 3xhuzave nga Kurani cdo dite.
5. Ky program zgjat afersisht 45 dite.
Verejjtje:
Javen e pare nese i permbahesh programit ka mundesi xhini te flet por ti mos ju pergiigje hesht dhe ndegjo Kuran. Javen e dyt xhini smun duron Kuran kaq shpesh thote shko tek filan Hoxha bon rukkje ti thuaj jo nuk shkoj askund.
Dhe inshallah diteve ne vijim me lejen e Allahut do sherohesh nese ke msysh hased sihr prekje xhini eetj.
Metoda tjeter eshte me uj te ftohet. Merr nje kove uje i fryn kuran dmth rukje dhe cdo dite pastrohesh me te njejtin uj te fryer si dhe pi uj te fryer te ftohet. Me lejen e Allahut shejtani do te del nga ti sepse ai eshte i krijuar nga zjarri e uji i ftohet dhe i ffyer me Kuran me lejen e Allahut do e shkaterron ose spaku do e debon nga trupi yt.
Allahu i sherofte te semurite tane dhe na ruajte nga kjo sprove. Nese ka vendos Allahu te goditemi nga jo sprove na shtofte sabrin dhe na forcofte ne kete Fe.

Suad Shabani

Tags: