Sábado, 8/8/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjekimi me rukje eshte i dobishem per te gjitha semundje

Mjekimi me rukje eshte i dobishem per te gjitha semundje

Mjekimi me rukje nuk eshte i vecant per semundjet qe kane te bejne me renien mesysh,sihrin dhe ngacminin e xhinve.Ky mjekim(me rukje),melejen e Allahut,subhanehu ue telala eshet i dobishem per te gjitha semundjet.Kete e vertetojn ajetet ne vazhdim:
“Thuj:Ai eshet per besimtaret udhezues e sherues%.(Fusile,44)
“Ne te shpallim Kuranin qe eshte sherim dhe meshire per besimtaret”(El-Isra,82.)
dhe hadithin:”Mi trego fjalet me te cilat beni rukje,rukjet nuk jan te ndaluara,per veç atyre qe jan shirk .”(Muslim,nr.2200.)

Shume njerez te cilet pasi jane sheruar me ane te barenave ose ndehyrjeve kirurgjikale dhe para tyre jan mjekuar me rukje,ndoshta mendojne se rukja nuk u ka ber dobi.Nuk ka dushim se qellimi i tille eshte i gabuar,sepse Allahu arritjen e sendeve e ka nderlikuar me shkaqet e tyre dhe shkaku i tille eshte i pavarur ne ndimkim prej vullnetit te Allahut,subhanehuue teala.Mjekimi me rukje dhe lutja e drejtuar ndaj Allahut me perulje eshte prej veprave me shresedhenese qe Allahu ta lejon sherimin .Nese sherimi nuk ndodh,mbetet shperblimi dhe bereqeti i ajeteve te lexuara.
Sherim jo i plote nuk eshte argument per mos ndikimin e rukjes, ecila ndoshta ka parandaluar veshtiresimin e semundjes.

(Visited 123 times, 1 visits today)
Top