Segunda-feira, 10/8/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjekimi i djegieve

Mjekimi i djegieve

Mjekimi i djegieve
Shumë studime kanë vërtetuar dobitë mahnitëse të mjaltit në mjekimin e djegieve. Mjalti e qetëson lëkurën dhe ndihmon kurimin.
Mënyra e mjekimit: Pas përdorimit të ujit të ftohtë ose akullit në vendin  djegur, lyhet me mjaltë dhe më pas mbulohet me një fashë ose mbështjellëse të plastikës, e cila duhet ndërruar çdo ditë. Mjalti mund të përdoret për të ftohur djegiet vetëm kur djegiet nuk janë në shkallë të rënda, ndryshe, në rastet kur djegia është e shkallës së lartë, detyrimisht duhet të shkohet tek mjeku.

(Visited 69 times, 1 visits today)
Top