Quinta-feira, 9/12/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjekimi i djegieve me mjaltë

Mjekimi i djegieve me mjaltë

Mjekimi i djegieve

Shumë studime kanë vërtetuar dobitë mahnitëse të mjaltit në mjekimin e djegieve. Mjalti e qetëson lëkurën dhe ndihmon kurimin.
Mënyra e mjekimit: Pas përdorimit të ujit të ftohtë ose akullit në vendin  djegur, lyhet me mjaltë dhe më pas mbulohet me një fashë ose mbështjellëse të plastikës, e cila duhet ndërruar çdo ditë. Mjalti mund të përdoret për të ftohur djegiet vetëm kur djegiet nuk janë në shkallë të rënda, ndryshe, në rastet kur djegia është e shkallës së lartë, detyrimisht duhet të shkohet tek mjeku.
(Visited 82 times, 1 visits today)
Top