Segunda-feira, 25/10/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjekët paralajmërojnë: Ja çfarë rreziku mund të shkaktojë mbajtja e kufjeve për një kohë të gjatë në vesh!

Mjekët paralajmërojnë: Ja çfarë rreziku mund të shkaktojë mbajtja e kufjeve për një kohë të gjatë në vesh!

“Studimet kanë treguar se kufjet shkaktojnë një rritje me 11-fish te baktereve në vesh,” shpjegon Reynolds. “Kur ndani kufjet me persona te tjere, ju po dyfishoni florën mikrobike në veshët tuaj dhe po fusni baktere të reja”.

Kjo mund të nënkuptojë shumë gjëra duke rrezikuar krijimin e baktereve që mund të shkaktojnë probleme të vogla madje edhe të kontraktojnë një infeksion serioz te veshit.

Duke vendosur kufjen drejt veshit tuaj të brendshëm, bën që bakteri i huaj të bie në një mjedis të nxehtë dhe me lagështi dhe te bllokohet aty, një vend i përkryer për të lulëzuar. Vetëm ky fakt do të thotë që ju jeni duke vënë veten në rrezik për të marrë infeksione fungale dhe bakteriale.

Mënyra më e mirë për të parandaluar bakteret e padëshiruara nga vendosja në veshët tuaj është që të mos lejoni që dikush tjetër përveç vetes tuaj te perdore kufjet tuaja.

Nese jane perdorur nga nje njeri i afert,eshte mire ti pastroni pasi ti perdorni vete.

Nëse keni kufje klasike “rrjetë” (si ato te iPhone), procesi është pak më i komplikuar. Filloni duke hequr ndonjë gunk të tepërt me një shtupë të vogël pambuku dhe fshijini me një leckë të thatëe te paster. Perdorni gjithashtu një sasi të vogël të alkooli duke fërkuar në sipërfaqen e veshit dhe lejoni te thahet para se ti perdorni.

Është gjithashtu e rëndësishme të mbani mend se bakteret e rrezikshme mund të shtohen në ato kufje qe lihen në tavoline ose ruhen në qesen tuaj.

Shokët e tu, në fillim, mund të mendojnë se je i vrazhdë për mos dhenien e kufjeve tuaja , por sapo ti jepni arsyetimin e duhur, ne jemi të sigurt se do tju kuptojne dhe do perdore secili kufje personale qe sdo ti ndaje me me te tjeret.

/©gatuajshendetshem.com
përktheu j.memeli/

(Visited 287 times, 1 visits today)
Top