Sexta-feira, 15/1/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

“Mjekët më të mirë në të gjithë botën janë: Dr.Dieta, dr.Qetësia dhe dr. Gëzimi

“Mjekët më të mirë në të gjithë botën janë: Dr.Dieta, dr.Qetësia dhe dr. Gëzimi

“Mos u trishto nëse fiton kafshatën,një grusht ujë dhe pëlhurën që të mbulon trupin”

Jonathan Swift thotë: “Mjekët më të mirë në të gjithë botën janë: Dr.Dieta, dr.Qetësia dhe dr. Gëzimi. Pra, ushqimi i pakët me qetësi dhe gëzim është ilaçi më i dobishëm i gjithë kohërave”.

Mos u mërzit se ndodh që fatkeqësia të jetë e dobishme dhe dëmi që ti e konsideron të tillë mund të jetë i mirseardhur.

Dr.Samuel Johnson thotë:”Shprehia e të shikuarit në anën e mirë të gjërave është më e shtrenjtë se fitim i disa mijëra dollarëve në vit.”

Njëri nga besimtarët e devotshëm i tha një harxhuesi: ”Unë të shoh në dhunti të mëdha, prandaj kufizoji ato me falënderim.”

Allahu xh.sh thotë: “Nëse falënderoni, do t’ua shtoj të mirat, e nëse përbuzni, s’ka dyshim, dënimi Im është i vështirë!”(Ibrahim 14:7)

All-llahu sjell si shembull një fshat (vendbanim) që ishte i sigurt dhe i qetë, të cilit i vinte furnizimi nga të gjitha anët me bollëk, kurse ata (banorët) i përbuzën të mirat e All-llahut. Atëherë All-llahu, për shkak të sjelljes së tyre, ua veshi petkun (ua ngjeshi) e urisë dhe të frikës. ( Nahl 16:112).

(Visited 99 times, 1 visits today)
Top