Sábado, 20/7/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjekët konsiderojnë se masturbimi ka pasoja të dëmshmeMjekët konsiderojnë se masturbimi ka pasoja të dëmshme

permaLLImi

Mjekët konsiderojnë se masturbimi ka pasoja të dëmshme, prej të cilave i përmendin:


– Nuk arrihet kënaqësia e plotë seksuale;
– Është një zakon i lig dhe tërheq pas vetes rrezik të madh psikologjik;
– Praktikimi i shpeshtë te meshkujt shkakton paraqitjen e plagëve nëpër organet gjenitale dhe dhembje në testise. Te gratë shkakton gjakderdhje të madhe në rastin e menstruacioneve dhe ndikon në sistemin e gjakut të gruas. Po ashtu, mund të shkaktojë dhembje të shtuar gjatë menstruacionit;
– Praktikimi i këtij aktiviteti te djemtë dhe vajzat shkakton formimin e qëndrimit të caktuar rreth kënaqësisë seksuale dhe ka efekte të fuqishme psikologjike, kurse shpesh shkakton edhe pakënaqësi me jetën seksuale në martesë;
– Te virgjëresha, masturbimi i shpeshtë mund të shkaktojë mosparaqitjen e gjakut në natën e parë të martesës dhe kështu të shkaktojë probleme në martesë.

(Visited 25 times, 1 visits today)
Top