Sábado, 30/9/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Mjalti triumfon mbi bakteriet

Mjalti triumfon mbi bakteriet

Mjalti ka aftësi kuruese dhe dezinfektuese për plagë dhe gërvishtje të lëkurës.

Sipas një studimi, mjalti triumfon mbi 7 lloje të ndryshme bakteriesh, dhe ndihmon kundër gripit, kundër diarresë dhe qetësimit të stomakut.
Eksperimentet e bëra në mjaltë kanë treguar se vetia e tij e mbytjes së bakterieve (efekti bakteriocid) është dy herë më e madhe nëse mjalti zbutet me ujë.
Është vërtetuar se 1 kg mjaltë ka 3150 kalori, kurse gjatë ditës njeriut i nevojiten mesatarisht 2800-3000 kalori.

-Ngrënia e rregullt e mjaltit ndihmon në përforcimin e të mbajturit mend
-Mjalti largon dhembjet në sy, duke e fërkuar me gisht të pastërt syrin.
-Nëse mjalti pihet i tretur në ujë të ftohtë, ndihmon kundër kapësllëkut.
-Nëse mjalti tretet në qumësht të ngorhtë zhduken skrajat e zorrëve.
-Mjalti ndërpret dhimbjet e stomakut.
-Për anemikët, mjalti është bombë gjaku./PK/.