Sábado, 10/6/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Mjalti si ilaç për 26 sëmundje

Mjalti si ilaç për 26 sëmundje
Disa mënyra të mjekimit me mjaltë, bazuar në këshillat që ka dhënë Pejgamberit [S.A.W.S], të cilat Dr.Kolosau nga Turqia, në ordinancën e tij në Stamboll i ka praktikuar
tek pacientët dhe te vajzat e veta.1—NJOLLAT NE ZORRË: Pirja e mjaltit të shkrir në ujë zhduk njollat e zorëve për një periudh relativisht të shkurtë
2—TË MBAJTURIT MEND : Ngrënia e mjaltit.
3—KUNDËR DIARESË: Pirja e mjaltit i tretur në ujë të ngrohtë.
4—KUNDËR KAPSLLËKUT: Pirja e mjaltit të tretur në ujë të ftohtë.
5—ANALIZAT E GJAKUT: Me përdorimin e mjaltit pastrohet gjaku dhe lirohet qarkullimi.
6—SMUNDJET KARDIOVASKULARE: Mjalti është ilaçi i vetëm për shërimin e të rahurit të shpejtë të zemrës (tahikardia).
7—TË QENURIT VITAL: Mjalti krijon lehtësim të organizmit, ndërsa sheqeri e rëndon organizmin.
8—Mjalti që pihet i nxehtë, për 7 minuta hyn në gjak, ndërsa i ftohtë për 20 minuta.
9—METABOLIZMI: Kur hahet mjalti lukthi punon në rregull dhe nuk ka nevoj për bari për të ndihmuar tretjen.
10—DHIMBJET NË SY: Duke e fërkuar syrin me pak mjalt. (gishti paraprakisht pastrohet)
11—ANEMIA: Për anemikët, mjalti është bombë gjaku.
12—DHIMBJET NË KOCKA: Për dhembjet e eshtrave ngrënia e mjaltit është ilaç qe nuk i padiskutohet.
13—VERDHËZA: Në mëngjes dhe mbrëmje hamë mjaltë, për 15-20 ditë.
14—DEPRESIONI DHE STRESET: Mjalti largon ngërçin e nervave.
15—ZHVILLIMIT I HERSHËM I FËMIJËVE: Mjalti ndihmon në rritjen dhe zhvillimin e fëmijëve.
16—MJET QETËSUES: Personave që janë nervoz, si dhe atyre që bëjn gjum si rezultat i nervozzitetit, mjalti u ndihmon për tu qetsuar.
17—HEMORROIDET:Atai i cilët përdorin mjaltën s’ka gjasa t’i krijohen hemorroidet.
18—SKRRAJAT NË ZORRË: Pasi mjalti të tretet në qumësht të ngorhtë pihet.
19— ANGINA DHE NDEZJA E KRAJNIKËVE: Lyeni mbi material të nxehur mjaltin dhe atë e veni mbi qafë ose në gjoks, dhembjet e fytit menjëherë largohen. Kjo bëhet kur kemi ndezje të krajnikëve dhe anginë.
20— KUNDËRMIMET NË GOJË: Pjesë e caktuar e mjaltit përzihet me vishnje dhe shpërlahet fyti disa here për 24 orë ,era e keqe nga goja menjëher do të largohet.
21—PLAGA E QELBOSUR RËNDË: Mjalti përdoret për shërimin e sëmundjes “stalni aigan” ,plagës së qelbosur. Kjo plagë lyet me mjaltë, ndërsa të sëmurin duhet dhënë që të hajë 10-15 herë. Së shepjti do të vërehet përmirësimet.
22—DHIMBJET NË STOMAK: Mjalti ndal dhimbjet e stomakut.
23— KATARI NË LUKTH DHE ZORË: Plagët e zorrëve dhe të lukthit mjalti i shëron shumë shpejtë. Gjatë 1 jave duhet ngrënë deri në 4 kg mjaltë.Po u vazhdua për 1 muaj, në stomak nuk do të mbetet asnjë shenjë qkadoqoft ajo. Thotë Dr. Kolosau: “Këtë vetë personalisht e kam provuar në 97 pacientë dhe në fëmijën tim dhe kam fituar 100 % rezultate pozitive. ”
24— DHIMBJET E SHPATULLAVE DHE TË SHPINËS: Vendet ku ndjehet dhembja, i lyejmë me mjaltë e mbi mjalti pastaj vemë biber pluhur, të shtypur, dhembjet menjëherë do të largohen.
25— DHIMBJET REUMATIKE: Pickimat e bletës jan ilaç kundër reumës. Kohë pas kohe duhet që bleta ti kafshojë vendet e prekura nga dhembjet reumatike.
26—URIMINIMI I FËMIJËVE NË SHTRAT: Fëmijët të cilët urinojnë në shtrat duhet të hanë mjaltë dhe do t’ju ndërpritet.

Marrë nga libra: HIXHAMEJA sunnet Pejgamberik dhe mrekulli mjeksore
Autor: Shehab el-Bedri Jasin