Terça-feira, 10/12/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjalti përdore për këto sëmundje është jashtzakonisht i shëndetshëm

Mjalti përdore për këto sëmundje është jashtzakonisht i shëndetshëm

MES TË TJERASH MJALTA KA EDHE KËTO CILËSI

ANTI-ANEMIK: Që lufton aneminë/mungesën rruzave të kuqe/pa gjaksinë.

ANTISEPTIK: Që i mbyt mikrobet/për shërimin e lëkurës dhe infeksioneve të ndryshme.

APERITIV: Që stimulon apetitin.

Vepron kundër kollitjes.  Ndihmon në tretjen e ushqimit.

DIURETIK: Rrit tajitjen e urinës.

DINAMOGJENIK: Stimulon funksionet e organizmit, Rrit forcën dhe energjinë.

ZBUTËS (EMOLLIENT): I pushon, i relakson, i zbut indet e përflakura (inflamacionet).

ANTIPIRETIK: Lufton temperaturën.

LAKSATIV: Lehtëson kalueshmërinë e zorrëve/ushqimin që kalon nëpër zorrë.

SEDATIV: Efekt qetësues.

Përmirëson aspektin e përjetimit emotiv (Vikarioz): Kompenson mungesat.

(Visited 66 times, 1 visits today)
Top