Quarta-feira’, 27/9/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Mjalti i gështenjës, një aleat i forte i shëndetit

Mjalti i gështenjës, një aleat i forte i shëndetit

Mjalti i gështenjës, një aleat i forte i shëndetit

Mjalti i gështenjës është shumë kurativ dhe ndihmon tek gastriti, mbron melçinë dhe i kontribuon qarkullimit më të mire të gjakut. Por mjalti i prodhuar nga lulet e gështenjës ka një natyrë specifike biologjike për të parandaluar zhvillimin e sulmeve të baktereve në organizmin e njerëzve dhe është përdorur tradicionalisht për të mbuluar plagët kronike, djegjet dhe ulçerat e lëkurës, pikërisht për shkak të veprimit antibakterial.
Gështenja është një pemë e fuqishme që ndikon dhe vepron në mënyrë vendimtare mbi ambientin ku rritet , mbi mjedisin ekologjik, mbi drejtimin dhe përspektiven e habitateve që e shoqërojnë dhe duke siguruar pasurimin dhe mbrojtjen e plotë të tokës mbi të cilën vegjeton .
Edhe pse shumë shpesh mendohet si një kulture ushqimi, fryti i ëmbël i gështenjës , lëvorja edhe degët e reja janë një burim i mirë i taninit dhe këto kanë një veprim të dobishëm në trajtimin e gjakderdhjeve, diarres, gjethet dhe lulet janë anti-inflamator , expektorant dhe tonik.