Quinta-feira, 25/2/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mirësitë dhe karakteristikat e nates Kadri

Mirësitë dhe karakteristikat e nates Kadri
Mirësitë dhe karakteristikat e saja 
1. Në të Allahu e ka shpallë Kur’anin
2. Puna në të është më me vlerë se në njëmijë muaj
3. Në këtë natë zbret meleku Xhibril me melekë tjerë ndërsa bëjnë amine për lutjet e besimtarëve derisa të lind agimi
4. Është natë e qetësisë dhe sigurisë. Allahu në të nuk cakton vetëm se paqe dhe mirësi
5. Kush privohet prej bereqetit dhe mirësisë së saj, vërtetë është i privuar
6. Kush falet në të me besim dhe llogari në shpërblimin e Allahut, i falen mëkatet e mëparshme. Thotë dijetari i madh Abdul Gani Nabulsi: “Kjo falje përfshin mëkatet  mëdha dhe të vogla. Mirësia e Allahut është më e madhe se kjo (se sa të kufizohet vetëm në faljen e të voglave.).”
7. Për vlerën e saj Allahu ka shpallë një kaptinë që lexohet deri në Kiamet
8. Është nata ë të cilën përcaktohet e ardhmja jote për një vit. Në të shkruhen exhelet – caktimet për vdekjet brenda vitit
(Visited 242 times, 1 visits today)
Top