Quinta-feira, 30/6/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Michael Phelps,Hixhame apo cupping therapy

Michael Phelps,Hixhame apo cupping therapy

Michael Phelps,Hixhame apo cupping therapy

Cfarë do të thotë Hixhame?

Hixhame (arabisht) do të thotë rregullimi i kapacitetit të gjakut në organizëm me anë të heqjes së qelizave të vdekura të gjakut dhe heqjes së gjakut të mpiksur në vena e kapilar.
Hixhamja është një nga mjekimet më të mira që sillet si urdhër hynor për shërimin e sigurt të një numri të madh sëmundjesh, nga Profeti ynë i lavdëruar Muhamedi alejhi we selem.
Llojet e hixhames qe përdoren më shpesh janë:Hixhame e lagur ose me gjakderdhje, Hixhame e thatë(pa gjakderdhje), Hixhame masazhuese, Hixhame depërtuese me bimë të rralla herbale etj.
Sëmundjet dhe gjendjet e ndryshme që shërohen nëpërmjet hixhames janë: Dimbjet e kokës, migrena, depresioni, stresi, pagjumësia, dhimbjet raumatike me origjina të ndryshme si: dhimbjet e qafës, shpinës, belit, hipertensioni, venat varikoze, nervi Shiatik ose Ishiazi, dhimbjet dhe ënjet e gjurit, mos përqendrimi në punë apo në shkollë, sëmundjet e harresës, urinimin natën, problemet psikologjike të ndryshme,zhurmat në vesh, humbjen e ekuilibrit nga ndryshimet e lartësive, kapsllëku dhe barkëqitja, sëmundjet e prostates, sindromat e njerzve të zyres, (stresi, dhimdjet muskoartikulare, harresat, mospërqendrimi dhe nervozizmi).
Më në fund Mjekimi me hixhame arriti të vërtetohet nga shkencat moderne në fushen e shëndetësisë, si mbret i gjdo mjekësia alternative apo bashkëkohore.
Me rëndësi është trajtimi i njerëzve që janë prekur nga futja e në trup e energjive negative ( syri i keq, magjia ose sihri, xhindet).
Përgatiti:inf.Qendresa Paqarizi

(Visited 781 times, 1 visits today)