Quinta-feira, 4/3/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

M’i garantoni gjashtë gjëra prej vetes suaj (se do t’i kryeni), ua garantoj Xhenetin

M’i garantoni gjashtë gjëra prej vetes suaj (se do t’i kryeni), ua garantoj Xhenetin

Imam Ahmedi edhe të tjerë, transmetojnë nga Ubadetu bnu Samit se Pejgamberi salallahu alejhi ue selem ka thënë: “M’i garantoni gjashtë gjëra prej vetes suaj (se do t’i kryeni), ua garantoj Xhenetin. Kur të flisni, të thoni të vërtetën, kur të premtoni ta përmbushni atë, kur t’iu lihet diçka në amanet ta ruani, t’i ruani organet tuaja, t’i ulni shikimet tuaja dhe t’i ndalni duart tuaja“.  Shejh Albani për këtë hadith ka thënë se është shih në “Silsiletus sahihah” nr.1470.

 

Резултат слика за speak

(Visited 318 times, 1 visits today)
Top