Terça-feira, 17/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mësyshi nuk njeh moshë, i madh apo i vogël, ai njeh vetëm mirësi

Mësyshi nuk njeh moshë, i madh apo i vogël, ai njeh vetëm mirësi

Mësyshi është një sëmundje, një problem me rrënjë metafizike (shpirtërore) e cila burimin e vetëm e ka tek sytë e krijesave të Zotit të Lartësuar. Realizohet si pasojë e lakmisë dhe xhelozisë. Dhe njeriu i cili goditet me mësysh apo smirë tek ai shfaqen disa shenja, të cilat me shumë sukses mund të kalojn dhe mund të dëmtojnë anën psikologjike, shpirtërore po edhe fizike të tij. Sot po t’i thuash ndokujt që ”ndoshta ke mësysh apo kanë derdhur njerëzit xhelozin mbi ty” ai menjëherë ta kthen me “Ou, unë s’jam i vogël të marrë mësysh”! Por jo, mësyshi nuk njeh moshë, i madh apo i vogël, ai njeh vetëm mirësi. Ku ka mirësi ai godet dhe shkakton dëm.

(Visited 342 times, 1 visits today)