Domingo, 16/1/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mësyshi ka një force të jashtëzakonshme të cilën nuk arrijnë ta kuptojnë shumica e njerëzve

Mësyshi ka një force të jashtëzakonshme të cilën nuk arrijnë ta kuptojnë shumica e njerëzve

Mësyshi është një shikim që del apo lëshohet nga një krijesë,qoftë njeri,xhin apo kafshë,burrë apo grua. Ky shikim drejtohet drejt sendit që ai e shikon dhe e pëlqen, dhe si pasojë e këtij shikimi ndikohet apo ndryshon ai send me lejen e Allahut të Lartësuar. Ndikimi i mësyshit realizohet si shkak i lakmisë,habisë,dashurisë,apo urrejtjes dhe zilisë. Mësyshi ka një force të jashtëzakonshme të cilën nuk arrijnë ta kuptojnë shumica e njerëzve. Mund të ndikojë në shpejtësi dhe largësi shumë të madhe,dhe ndikimi i tij të vazhdojë me vite. Dijetarët islam bëjnë të ditur se mësyshi mund të shkaktojë paralyze të tërrësishme,çmenduri,vetëvrasje,kancer,aborted he shumë e shumë sëmundje të ndryshme,të cilave nga aspekti mjekësorë nuk u gjendjet assesi shkaku dhe origjina e tyre.

Dijetari i madh islam Ibën Haxher (Allahu e mëshiroftë) thotë: ”Mësyshi është të shikosh mahnitshëm e me lakmi,qoftë dhe pa zili,qoftë edhe nga njeriu më i mirë,por ai që pëlqen diçka dhe e mahnit, le ta urojë, le ta bekojë, le të lutet për të duke thënë MASHA-ALL-LLAH”.

(Visited 892 times, 1 visits today)
Top