Domingo, 22/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mesyshi con edhe ne vetevrasje

Mesyshi con edhe ne vetevrasje

Mesyshi te paralazon, te vdes, te shkakton kancer, etj;
– Ngjarje ne kohen e Profetit salallahu alejhi ue selam: nese shihni dicka tek vellai juaj qe e pelqen, permende Allahun e lartesuar; kete e tha pasi njeri nga sahabet mori mesysh shokun e tij per shkak te lekures se bardhe e te bukur; ai qe mori mesysh, u urdherua te merrte abdes, pastaj te lante edhe te brendshmen e izarit, dhe uji i marre nga keto iu hodh te semurit, u la, dhe e piu;
– Mesyshi con edhe ne vetevrasje, p.sh. nje besimtar qe falej ne saf te pare, kishte vrare veten; „ndodh qe
syu e ben njeriun te hidhet nga mali“ – h;
– Kurimi nga mesyshi duhet filluar dhe te mos nderpritet, sepse mesyshi kalon nga nena tek femija qe lind, ose nga anetaret e familjes kalon nga njeri tek tjetri;

(Visited 591 times, 1 visits today)