Quarta-feira’, 3/3/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mesoje suren e nates se Kadrit dhe lutjen qe preferohet te thuhet

Mesoje suren e nates se Kadrit dhe lutjen qe preferohet te thuhet

Suretu Kadr

inna ‘enzelnahu fi lejletil-kadri (el-kadr: 1).
We ma ‘edrake ma lejletul-kadri (el-kadr: 2).
Lejletul-kadri hajrun min ‘elfi shehrin (el-kadr: 3).
Tenezzelul-mela’iketu we er-ruhu fiha bi’idhni rabbihim min kulli ‘emrin (el-kadr: 4).
Selamun hije hetta metla’il-fexhri (el-kadr: 5).

97.Suretu El Kadr

Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!

1. Ne e zbritëm atë (Kur’anin) në natën e Kadrit. 
2. E ç’të bëri ty të dijsh se ç’është nata e Kadrit? 
3. Nata e Kadrit është më e rëndësishme se një mijë muaj! 
4. Me lejen e Zotit të tyre në (atë natë) të zbresin engjëj dhe shpirti (Xhibrili) për secilën çështje. 
5. Ajo (që përcakton Zoti) është paqe deri në agim të mëngjesit.

Aishja e pyet Pejgamberin alejhi selam se nëse do të kuptonte se ishte
natë kadri cfarë lutje të bënte? Atëherë Pejgamberi alejhi selam i tregoi: Thuaj: Allahumme inneke afuvvun kerimun tuhibbul afve fa’fu anni. ( O Allah! Vertet Ti je Fales i madh dhe Bujar, e do faljen andaj me fal mua!) Transmetoi Tirmidhiu
(Visited 5,822 times, 1 visits today)
Top