Segunda-feira, 2/8/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mëso për njërën nga pijet më të këqija

Mëso për njërën nga pijet më të këqija

 

Mëso për njërën nga pijet më të këqija !!

CocaCola dhe Përbërësit e dëmshëm të saj…
*Acidi Fosforik
Dobëson kockat dhe shkakëton prishjen e dhëmbëve.

*Ëmbëlsuesit Artificial
Ëmbëlsi shumë ë madhe që e rrit dëshirën për konsumim të tepruar

*Ngjyra Karameli
Që është Karamel kimik dhe plotësishtë kozmetike, qka do të thotë se nuk i jep aromë mirëpo është i përbërë nga substance karcionogjene.

*Formaldehidi
Substancë karcinogjene, e cila fitohet nga aspartami dhe me rastin e zbërthimit të aspartamit zbërthehet në dy aminoacide dhe methanol (acid formic + formaldehid). Kjo është më ë madhe në lëngjet dietike.

*HFCS
Shurupi i drithërave me shumë fruktozë , që është një formë e koncentruar e fruktozës e nxjerrur nga drithërat dhe që rritë peshën trupore, dhjamin në trup, kolesterolin si dhe tregliceridet dhe për më tepër të bën edhe të uritur.

*Potasium Benzoati
Mjet konzervues i cili në trupin tuaj zbërthehet në benzenë si dhe për më tepër nëse lëngu qëndron sado pak në diell shëndrrohet direct në benzene që është një karcinogjen i dëshmuar.

*Ngjyra e ushqimit
Dëmtojnë funksionin e trurit, shkakëton sjellje hipëraktive, vështirësi në përqëndrim, dhe mungesë të vetëkontrollimit.

Përktheu dhe përshtati: Abdurrezak MD, Preshevë.

(Visited 125 times, 1 visits today)
Top