Segunda-feira, 20/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

MËSIME JETE TË ÇMUESHME PËR ÇDO NJERI!

MËSIME JETE TË ÇMUESHME PËR ÇDO NJERI!

libri
U pyet një dijetar dhe njeri i urtë:
Sa të ha?! U përgjigj: Sa mos të ngopesh dhe sa mos të mbetesh i uritur.
Sa të qeshi? U përgjigj: Derisa të gëzohet fytyra dhe mos ta ngritësh zërin.
Sa të qaj?! U përgjigj: Mos u ndal qari nga frika e Allahut!
Sa ta fshehë veprën time të mirë?! U përgjigj: Sa të mundesh!
Sa ta paraqiti atë (veprën e mirë)?! U përgjigj: Aq sa ta pasojnë të tjerët atë vepër të mirë.
Sa të gëzohem nëse njerëzit më lavdërojnë?! U përgjigj: Deri në atë gradë sa ti mendon se Allahu a është i kënaqur me ty apo i zemëruar!
Sa të pikëllohem nëse njerëzit më nënçmojnë?! Nuk të bën dëm asgjë nënçmimi i njerëzve nëse tek Allahu je i dashur!
Nga arabishtja: Irfan JAHIU