Segunda-feira, 9/12/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mesazh për të gjithë, por në veçanti për ata që mbahen kryelartë me pushte

Mesazh për të gjithë, por në veçanti për ata që mbahen kryelartë me pushte

Mesazh për të gjithë, por në veçanti për ata që mbahen kryelartë me pushtet, lexoni me vëmendje, dhe venie gishtin në mendje….

NJË PUSHTETAR PARA VARRIT

Kalifi i njohur Harun er-Reshid, kur qenka shtrirë në shtratin e vdekjes, u paska thënë vëllezërve të vet të cilët kanë qenë rreth tij:”Dua ta shoh varrin në të cilin do të varrohem!” Ata e morrën dhe e dërguan Harun er-Reshidin te varri ku do të varrohej. Harun er-Reshidi e ka shiquar varrin dhe ka qajtur. Më pas, u është kthyer njerëzve që kanë qenë pranë tij, dhe u ka thënë:”Nuk më bëni dobi pasuria ime, më shkoi prej dore pushteti”. Më pas, e ka ngritur kokën kah qielli, ka qarë dhe ka thënë:”O Ti, pushteti i të Cilit nuk mbaron kurrë, mëshiroje atë të cilit i ka humbur pushteti”.
(Përzgjodhi dhe përktheu:Bashkim Aliu)

(Visited 53 times, 1 visits today)
Top