Terça-feira, 5/7/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Merreni mburojën tuaj!

Merreni mburojën tuaj!

Përcillet nga Ebu Hurejra se Profeti alejhi selam një herë tha:
“Merreni mburojën tuaj!’ Të pranishmit thanë:
O i Dërguari i Allahut, prej armikut tonë?
Tha: Jo, por mburojën nga Zjarri, thoni:
Subhanallah (i lartësuar është Allahu), elhamdulilah (lavdërimet janë për Allahun), la ilahe il lallah (nuk ka të adhuruar tjetër më meritë përvec Allahut), Allahu ekber (Allahu është më i madhi)! Këto shprehje në Ditën e Kiametit do të jenë shpëtim dhe përfundim I mirë.
Ato janë veprat e mira që mbesin.”

Nesaiu dhe e saktësoi Albani në Silsiletu es sahiha, nr. 7/786

(Visited 78 times, 1 visits today)