Domingo, 13/6/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mënyrat e hyrjes së shejtanit në trupin e njeriut

Mënyrat e hyrjes së shejtanit në trupin e njeriut

Mënyrat e hyrjes së shejtanit në trupin e njeriut

1.Hyrja e thjeshtë
2.Hyrje me mësymje,që mund të bëhet nëpërmjet magjisë,xhelozisë,dashurisë,e përveq këtyre,ekzistojnë edhe dymbëdhjetë lloje të tjera të sulmit të shejtanit mbi njeriun;
3.Hyrje me marrëveshje,që mund të bëhet në katër mënyra:

a) marrëveshja ndërmjet atij që bën maxhi dhe atij që është I magjepsur;
b)marrëveshja ndërmjetë shejtanit dhe njeriut,I cili mahnitet me aftësin e shejtanit;
c)marrëveshja ndërmjet magjistarit dhe xhinit magjistar.Kjo marrëveshje bazohet në bindjen e plotë dhe në kryerjen e qdo urdhëri,d.m.th.bindja e xhinit ndaj magjistarit,e cila pasqyrohet në kryerjen e qdo urdhëri që ky ia jep xhinit.

Kjo është marrëveshja e njejtë me ate,të cilën e shfaq njeriu magjistar ndaj xhinit magjistar,e kjo vjen vetëm pasi që njeriu ta mohojë Allahun e Lartësuar.Allahu na mbroftë prej kësaj!
d)marrëveshja ndërmjet xhinit,i cili është i dashuruar dhe atij,që xhini e dashuron.Kjo marrëveshje realizohet me xhinin,I cili më gjendet në trupin e njeriut.Pasi që bënë dashuri me të,xhini merret vesh me atë,që e dashuron,se kënaqsin e tyre nuk do ta shoh askush e as që për të do të mësojë ndokush.
Kështu, p,sh nëse një femër pranon të kënaqet me xhinin dhe e pranon këtë marrëveshje të poshtër,atëherë xhini nuk do t’I shkaktojë asaj kurfarë të keqe derisa ajo të pranojë të bëjë prostitucion me të.
Këtu vërejmë me marrëveshje, hyrja e xhinit nuk ishte me marrëveshje, ngase shejtani i ik marrveshjes kur është plotësisht i sigurtë se njeriu është në gjendje inferioriteti.
Bëhu lexues dhe praktikues i kur´anit dhe pjesë e sunetit Profetik, ndiq rrugën e tij, paso sinqerisht sunetin e tij, do gjesh lumturin (me lejen e Allahut) në këtë botë dhe xhenetin në botën tjetër

(Visited 203 times, 1 visits today)
Top