Sexta-feira, 1/7/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mënyra më e mirë natyrale për të ngelur shtatzanë me binjakë

Mënyra më e mirë natyrale për të ngelur shtatzanë me binjakë

Ka disa gjëra që do të rrisin shanset tuaj për të pasur binjakë, por disa gjëra të tjera janë fatëkeqësisht jashtë kontrollit tuaj. Për shembull, nëse keni pasur një histori familjare ku ka pasur binjakë, do të rrisni shanset për të pasur binjakë. Faktorë të tjerë që mund të ndikojnë në shanset për të pasur binjakë janë etnia juaj dhe mosha juaj. Gratë afrikane kanë më shumë gjasa të krijojnë binjakë sesa gratë e kaukaziane. Gratë aziatike kanë një shans më të vogël për të pasur binjakë. Binjakët janë gjithashtu më të zakonshëm tek gratë e mëdha në moshë. Në këtë artikull do tju tregojmë se si të rrisni shanset për të pasur binjakë.

Siç thashë më parë, disa faktorë që janë të natyrshëm dhe disa faktorë të tjerë janë në kontrollin tonë për të rritur shanset për të patur binjakë. Sipas një studimi të kohëve të fundit, gratë me një indeks BMI (Body Mass Index) 30 ose më të lartë kanë më shumë shanse për të pasur dy binjakë . Gratë që janë më të vjetra kanë më shumë gjasa të kenë binjakë. Megjithatë, rreziqet gjithashtu rriten; nënat e vjetra kanë një shkallë më të lartë të abortit.

Rritja e marrjes së produkteve ushqimore: Gratë që përdorin me sasi të lartë produktet e qumështit kanë shanse më të larta për të pasur binjakë. Gatuani yams, të cilat kanë një ngjashmëri të madhe me patatet e ëmbla. Teoria vjen nga Afrika. Një qytet i vogël në Nigeri ka shkallën më të lartë të binjakëve në botë. Mund të ketë një kimik te yams e egra, ose rrënjë cassava, të cilat mund të shkaktojnë hiper stimulimin e vezoreve, duke rezultuar në lëshimin e më shumë se një vezë gjatë ovulacionit.

Vazhdoni ushqyerjen me gji. Sipas një studimi të binjakeve, gratë që ushqenin me gji fëmijët e tyre kanë nëntë herë më shumë gjasa të kenë binjakë sesa gratë që nuk janë duke ushqyer me gji.

Përpiquni të ngeleni shtatzanë menjëherë pas ndalimit të pilulave të kontrollit të lindjes. Nëse një grua ka përdorur pilulën për gjashtë muaj ose më shumë, trupi i saj përshtatet me kontrollin e lindjes që kontrollon hormonet e saj. Pra, kur ajo ndalon marrjen e këtyre pilulave trupi i saj fillon rregullimin e prodhimit të hormoneve të veta, gjë që herë pas here shpie në stimulim të hormoneve. Kjo mund të bëjë që vezoret të lëshojnë vezë shumë gjatë ciklit ovulues të parë ose dy pas ndërprerjes së pilulës.shije.al

(Visited 424 times, 1 visits today)