Quinta-feira, 23/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Menta

Menta

MENTA NANA
Menta është bimë që përdoret tashmë për një kohë të gjatë, për shkak të karakteristikave të saj shëruese. Bima gjatë historisë është kultivuar në Egjipt, e prej atje është përhapur në Evropë.

Fletët e mentës kanë një aromë të këndshme, si dhe një shije freskuese. Mu për shkak të shijes dhe aromës karakteristike, menta përdoret shumë në industrinë farmaceutike, kozmetike dhe ushqimore.

Sa u përket dobive shëndetësore që na ofron menta, mund t’i numërojmë disa, siç janë zbutjet e pasojave të stresit. Menta është e mirë kundër depresionit dhe rraskapitjes mendore, ndërsa ndihmon edhe në rast të nervozizmit ose shqetësimit të përgjithshëm.

Menta më së shpeshti përdoret në formë të çajit, që bëhet nga fletët e thara të kësaj bime.