Domingo, 16/2/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

MENOPAUZA – Ushqimet dhe dieta që duhet të ndiqet gjatë kësaj periudhe

MENOPAUZA – Ushqimet dhe dieta që duhet të ndiqet gjatë kësaj periudhe

MENOPAUZA
Ushqimet dhe dieta që duhet të ndiqet gjatë kësaj periudhe:

1- Përdorimi larmi ushqimesh, por që gjithnjë të jenë sa më të freskëta.
2- Përdorni sa më shumë fruta e zarzavate.
3- Filloni vaktin me sallatë ose me supë me zarzavate.
4- Pakësoni vaktet me mish (jo më shumë se 3 herë në javë) dhe zëvendësojini ato me ushqime me zarzavate.
5- Ulni përdorimin e yndyrnave gjatë përgatitjes së ushqimeve.
6- Pakësoni sa më shumë që të jetë e mundur përdorimin e ëmbëlsirave.
7- Hani fruta, por jo menjëherë pas ngrënies së vaktit.

 

(Visited 109 times, 1 visits today)
Top