Domingo, 22/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

MEJTEP

MEJTEP

MEJTEP

Nje emer i ardhur nga Osmanishtja qe ka te beje me Shkollen

Emer ky qellimisht i nenvleresuar dhe lene ne mjegull..

Por Cfare ishte Mejtepi?
Ishte shkolla dhe edukimi bazik qe nxorri mijera burra dhe gra te cilet kontribuan shume ne Politike, ne Art, Letersi, Shkence dhe Religjion. Ata edukuan per 500 vjet me rradhe femijet deri ne arsimin e mesem. Aty mesimi behej ne gjuhen shqipe me alfabetin osman.
Zakonisht pozicionohen prane Xhamive kryesore te kryeqendrave te Banuara..

Te tilla kishim ne Tirane, Kavaje, Durres, Berat, Prizren, Shkup, Gjakove, Janine dhe ne shume e shume qytete te tjera shqiptare..

Le te hedhim drite ne kete lemi pak te studiuar nga historia Shqiptare..

(Visited 202 times, 1 visits today)