Terça-feira, 20/4/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Me prit….Burri yt i ardhshëm

Me prit….Burri yt i ardhshëm

Me prit….
Nëse më do,mos e shpreh dashurinë tënde në menyra të ndaluara (Haram),
Kjo nuk do të më kënaq mua, por do të më largon nga rruga e drejt !
Lojërat e dashurisë nuk më tërheqin mua.
Nëse më do, ke durim (sabr) dhe unë do të trokas në derën tënde në kohën e duhur.
Mos më jep privilegj të cilin nuk e meritoj.
Më mbaj mua larg teje,dhe unë do të afrohem ty (në Hallall).
Nëse më afrohesh , unë do të qëndrojë larg nga teje.
Mos më duaj ,dua që ti të jesh e paditur në dashuri.
Unë dua të ta mësoj dashurinë kur të vjen koha e duhur dhe kur ti do të jesh e imja,
Vetëm kur ne të jemi të bashkuar nën kënaqësin e Krijuesit tonë
Mos më trego mua se çfarë ndjen , mos më ndaj kohë mua nga koha yte,mos më detyro që të të humb.
Unë jam një burr i cili nuk dëshiron ta shohë të dashurën e tij duke bërë mëkate ose duke jetuar në një dashuri të ndaluar prapa shpinës së familjes.
Nuk dua që ajo të ndjehet fajtore dhe zemra e saj të vuan.
Vendos kufij të cilët nuk do ti kaloj, më vrit brenda teje,kështuqë un nuk do të rritem që të të vras mbrenda meje.
Ruaje atë që është e bukur brenda teje.
Dua që të jesh e pafajshme, e pastërt dhe e ndershme.
Të dua e dashuria ime,por me bekimin e Allahut s.w.t dhe jo me përshpëritjet e shejtanit.
Dhe atëherë,vetëm atëher, do të përballem me gjithçka dhe do të jem i gatshëm të kaloj nëpër çdo vështirësi për të marrë ty.
Mos u bë e lehtë sepse atëher nuk do të vlerësoj .
Mos më duaj tani , kështu që un nuk do të urrej ty!
Zemra ime të dëshiron ty dhe nuk do që të të humb.
Nuk dua që ti të jesh vetëm një ëndër kalimtare për mua ,
Të dua si grua, si e dashur,si nënë e fëmijëve të mi , dua që ta kaloj pjesën tjetër të jetës me ty.
Si mund të jem një burr besnik kur mundohem të shkel nderin tënd?
Si mund të jem besnik për ty kur mundohem që të të shtyj ta tradhtosh familjen tënde?
Si mund ti besoj një dashurie e cila është rritur nën hidhërimin e Allahut?
Për të bërë për vete nëpërmjet Niqahut është një nga rrugët së Islamit,
Deri atëherë prit me durim dhe mos u frikëso.
Të të dua ty do të thotë të të mbroj.
Të të dua ty do të thotë të të sjell më afër Allahut dhe Dinnit të Tij.
Të të mbroj ty e jo të vrasë atë që është e bukur brenda teje .
Burri yt i ardhshëm InshaAllah..

(Visited 240 times, 1 visits today)
Top