Sábado, 25/6/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Me mjaltë për flokë të lëmuara dhe të mëndafshta

Me mjaltë për flokë të lëmuara dhe të mëndafshta

Për flokë të lëmuara dhe të mëndafshta

Mjaltin mund ta përdorim edhe si pastrues natyral të flokëve. Mjalti i jep flokëve pamje shkëlqyese dhe të butë, ndërsa për ta arritur këtë duhet lyer flokët me mjaltë duke i lënë kështu për dhjetë minuta për t’i larë më pas mirë me ujë.

Të gjitha këto na përkujtojnë fjalën e Allahut të Madhëruar:

“يَخْرُجُ مِنْ بُطُونِهَا شَرَابٌ مُخْتَلِفٌ أَلْوَانُهُ فِيهِ شِفَاءٌ لِلنَّاسِ إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآَيَةً لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ
… Nga barqet e tyre (të bletëve) del lëng, ngjyra e të cilit është e ndryshme dhe në të cilin ka shërim (bar – ilaç) për njerëz. Edhe në këtë ka arsye për atë popull që mendon thellë.” [En-Nahl, 69]

(Visited 89 times, 1 visits today)