Segunda-feira, 17/5/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Me kokerr te zeze per sherimin e kokdhimbjes dhe migrenes

Me kokerr te zeze per sherimin e kokdhimbjes dhe migrenes

PËR SHËRIMIN E KOKË DHEMBJES:

Ibnul Kajjimi në Librin e tij – Zadul Mead – Në pjesen speciale rreth Mjekësis Profetike ka thënë: ”Lyerja e kokës me vaj të kokrres së bereqetit (Vaj i farës së zez) bën dobi të madhe kundër kokë dhembjes.

Mënyra e dytë: ”Lyerja e vendit të dhembjes së kokës duke fërkuar me vaj të kokërres së bereqetit (kokërres së zez).

Mënyra e tretë: ”Përzihet lëngu(vaj) i kokërres së bereqetit me vaj ulliri dhe ky komponim pikohen në hundë nga dy pika.

PËR SHËRIMIN E MIGRENES:

Marrja e dozës orale dhe aplikim në ballë ose në pjesën me dhimbje. Të largohet nga ngrënia e tepërt e ëmbëlsirave.

(Visited 159 times, 1 visits today)
Top