Sábado, 10/6/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Me këto lutje mbrojini gratë dhe fëmijët tuaj. Sepse këto janë lutjet më të mira

Me këto lutje mbrojini gratë dhe fëmijët tuaj. Sepse këto janë lutjet më të mira

Xhibrili a.s i kish ardhur Pejgamberit a.s dhe e kish parë të mërzitur. I tha: Ç’është kjo mërzitje në fytyrën tënde o i dërguar i Zotit?
– Hasanin dhe Huseinin (dy nipat), nuk i kam mirë, duket se i kanë marrë mësysh..
-Në fakt goditja e syrit është e vërtetë, tha Xhibrili. Andaj të mësoj sesi ti mbrosh nipat e tu me këto fjalë. 
Thuaj: Zoti im i Plotfuqishëm, Me Krenarinë e përhershme, Me Fytyrën më fisnike, Me Fjalët më të Plotësuara, Pranues i lutjeve tona, mbroje Hasanin dhe Huseinin nga shpirtrat e xhindeve dhe nga goditjet e syrit të njerëzve..

Pasi Pejgamberi a.s i tha këto,Hasani dhe Huseini u ngritën në këmbë dhe nisën të luajnë me gjyshin e tyre.
Pastaj Pejgamberi a.s tha: Me këto lutje mbrojini gratë dhe fëmijët tuaj. Sepse këto janë lutjet më të mira.
(Transmetuar nga Ibn Asakir në Kenz el Umal)

TRANSLITERIM..

Allahumme dha Sultanil adhijm. Dhal Mennil Kadim, dhal Wexh’hil Kerim, wel Kelimatit Tamat, we Da’ watil mustexhabat, Afi (Emrin e fëmijës) min nefesil xhinni wel eajuni nas.