Quarta-feira’, 27/9/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Me këto dy ilaçe pothuajse e pamundur që mos të ndërpritet rënia e flokëve

Me këto dy ilaçe pothuajse e pamundur që mos të ndërpritet rënia e flokëve
  • Për ndërprerjen e rënies së flokëve:

Duhet ta lyesh lëkurën e kokës me limon duke përfshirë gjithë kokën.Dhe në atë gjendje duhet të qëndrosh 15 minuta.Pastaj laje kokën me ujë dhe shampon. Kur ta përfundosh larjen, tere kokën mirë dhe lyeje me vaj të kokrrës së zezë tërë lëkurën e kokës. Në këtë mënyrë vazhdo një javë dhe nëse donë Allahu, do të ndërpritet përfundimisht rënja e flokëve.

El Buhariu thotë se fara e zezë është e nxehtë dhe e thatë në shkallën e tretë. Ebu Hurejre r.a. transmeton hadithin e mirënjohur në të cilin Pejgamberi, s.a.v.s., ka thënë: “Përdorni rregullisht këtë farë të zezë, sepse ajo përmban në vete ilaç për çdo sëmundje, përveç vdekjes” *.

Allahu i Madhërishëm në Kur’anin fisnik thotë: “…dhe asaj i ishte dhënë çdo send.” (En Neml, 23)

  • Rukja kunder Renies se Flokeve

    Ai i cili ka problem me renien e flokeve per shkak te Mesyshit apo Sihrit le ta ndegjoj kete rukje qdo dit per 2 jav resht.