Sábado, 6/6/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

ME ÇKA USHQEHET NDËRGJEGJJA‬

ME ÇKA USHQEHET NDËRGJEGJJA‬
Hoxhë Ekrem Avdiu

ME ÇKA USHQEHET NDËRGJEGJJA‬

‪Ndërgjegjja e gjallë e bën njeriun të mirë. Kur ushqehet me udhëzim hyjnor bëhet shumë funksionale. Manifestimi i saj e tejkalon mirësinë individuale duke e shndërruar atë në (ba)mirësi kolektive. ‬
Kurani ka ushqyer ndërgjegjjen njerëzore me udhëzime shumë të dobishme duke promovuar kështu njerëz të mirë‪, bamirës dhe altruistë. ‬
‪Kur ndërgjegjja funksionon si duhet dhe kur shndërrohet në ndjesi kolektive, ligji (lexo: ndjekja dhe sanksionet) ka fare pak punë.

(Visited 56 times, 1 visits today)
Top