Domingo, 22/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Me 7 tipesha të grave mos u marto!

Me 7 tipesha të grave mos u marto!

Me 7 tipesha të grave mos u marto!

  1. El-Ananah
    Grua e cila gjatë gjithë kohës rrënkon dhe ankohet dhe ‘e mban kokën të lidhur me fashë’ (dmth ankohet nga kokëdhimbjet apo ndonjë sëmundje tjetër, e që realisht nuk është e sëmurë, por më tepër shtiret).
  2. El-Menanah

Grua e cila i bën favorë, jep dhurata etj. burrit të saj dhe (në ndërkohë, apo në të ardhmen) thotë: “E bëra këtë dhe këtë për ty , ose e bëra këtë për shkak teje”.

  1. El-Hananah

Grua e cila etshëm përmallohet apo vdes nga malli dhee dëshira pas ish-bashkëshortit të saj apo për fëmijët e burrit të mëparshëm.

  1. El-Kej’atu Kafa

Grua që ka shenjë (damkë) në qafën e saj (dmth ka një nam të keq, apo ka dyshime rreth saj)

  1. El-Hadekah

Grua e cila i fikson syt e saj mbi gjëra (dmth gjithmonë në kërkim të blejë diçka, atëherë e dëshiron atë dhe me këmbëngulje kërkon nga burrit t’ia blejë atë (pa marrë parasysh se çfarë është)

6.El-Barekah

Grua që shpenzon shumë kohë prej ditë së saj në rregullimin dhe zbukurimin e fytyrës deri në atë masë që duket si e fabrikuar (e tepron në makijazh).

  1. Esh-Shadekah

Grua që flet së tepërmi.

nga Shejh Ibn Uthejmini Allahu e meshirofte.

(Visited 694 times, 1 visits today)